Piccalilly.


Inmaken

Bereidingstijd: 30 minuten

Hoeveelheid: 6 jampotjes


Ingrediënten:

  • 300 gram bloemkool
  • 300 gram wortel
  • 8 radijsjes
  • 6 grote augurken
  • 1 rode peper
  • 2,5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1,5 eetlepel mosterdzaad

Extra:

  • 1,5 eetlepel mosterdpoeder
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 750 milliliter witte wijnazijn
  • 300 gram suiker
  • 100 gram zilveruitjes
  • 40 gram maïzena

Bereiding:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Snijd de wortel, radijs, augurken en rode peper fijn.

Wrijf het mosterdzaad in een vijzel fijn en roer alle specerijen en de olijfolie door elkaar.

Breng de azijn met suiker aan de kook en roer door het specerijenmengsel.

Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken.

Voeg de bloemkool, wortel, radijs en peper toe, breng opnieuw aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken.

Voeg de augurken en zilveruitjes toe en kook circa 5 minuten mee.

Schep met een schuimspaan de groenten uit de pan.

Roer in een kommetje de maïzena aan met het kookvocht en bind de rest van het vocht met maïzena.

Voeg de groenten weer toe en roer alles goed door.

Verdeel de piccalilly in de jampotten en laat ze afkoelen voor ze gesloten worden.

Bewaar de gesloten potten in de koeling.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

bloemkool, wortel, radijsjes, augurken, rode peper


Datum: 11 februari 2022