Spareribs.


Vleesgerechten

Bereidingstijd: 3 uur 

Aantal personen: ....


Ingrediënten:

Spareribs (500gr per persoon)

 

Basis BBQ Rub

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • ½ el zout
  • ½ el zwarte peper
  • 1 el bruine basterd suiker

Glaze (Saus om de ribben in af te grillen)

  • 4 el BBQ-saus
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el honing

Voorbereiding:

Verwijder het vlies van de ribben. Gebruik hiervoor de achterkant van een vork. Steek deze tussen een bot en het vlies en gebruik een stuk keukenpapier om deze los te trekken.

Spoel de ribben af en dep ze droog

Smeer de ribben in met de BBQ Rub (droge kruidenmix) en laat deze minimaal 2 uur intrekken. Nog beter is een hele nacht laten intrekken.

Bereiding:

Garen (2 uur op 180 ºC)

Leg de ribben met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en dek deze goed af met aluminiumfolie. Doe  de schaal in de oven en gaar deze 2 uur op 180 ºC. De ribben zullen garen in hun eigen vocht. Hierdoor blijft de smaak van het vlees behouden en worden ze heerlijk mals. Niet tussendoor kijken, dan heb je kans dat ze droog worden.

 

Afgrillen (1/2 uur)

Na het garen verwijder je de aluminiumfolie. De ribben liggen nog met hun bolle kant naar beneden. Het vlees kan iets teruggetrokken zijn, waardoor de botten iets uitsteken.

Smeer de holle kant van de ribben in met de glaze en laat deze 10 minuten liggen.

Draai de ribben om met de bolle kant naar boven en smeer ook deze in met de glaze. Na 20 minuten zijn de ribben klaar.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Als je de ribben vaker insmeer met de glaze worden de spareribs krijg je een dikkere laag saus op de ribben. Hoe meer saus, hoe zoeter de ribben worden.

Ook is het mogelijk om tijdens het afgrillen rookhout toe te voegen voor een extra rooksmaak.


Datum: 14 februari 2022