Indische pompoensoep.


Recepten - Voorgerecht - Soep

Bereidingstijd: 35 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 800 gr pompoen
  • 2 theelepels Paprikapoeder
  • 2 theelepels Komijnpoeder
  • 1 eetlepel boter
  • 1 Ui
  • 2 Knoflooktenen
  • 1 cm Gember
  • 1 cm Kurkuma
  • 1/2 Chilipeper
  • 2 theelepels Korianderpoeder
  • 1 eetlepel Kerriepoeder
  • 1 ltr Groentebouillon
  • 2 eetlepels Kokosmelk
  • 4 eetlepels Yoghurt
  • peper en zout

Voorbereiding:

Snipper de ui. 

Snij de kurkuma, de gember, chilipeper en de knoflook zeer fijn.

Verwarm de over voor op 220 graden.

Maak de pompoen schoon en snijd hem in blokjes.

 

Bereiding:

Doe de pompoen in en ovenschaal en bestrooi het met de paprikapoeder en de komijnpoeder. Besprenkel de olijfolie over de pompoen en schut het geheel goed door elkaar. Zet de pompoen in de voor verwarmde oven bak bak alles in ongeveer 20 minuten gaar.

 

Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de ui. Voeg na 1 minuut de knoflook, gember, kurkuma, korianderpoeder, chilipeper en de kerriepoeder toe. Dit even roerbakken totdat alle kruiden beginnen te geuren.

 

Voeg de pompoen, de bouillon en de kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten doorkoken.

 

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel de soep over 4 kommen en doe in elke kom een eetlepel dikke yoghurt.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

uien, knoflook, rode peper, gember, kurkuma, pompoen, koriander


Datum: 27 maart 2022