Vis.


Vleesgerechten

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten

Aantal personen: ...


Ingrediënten:

  • 1 kg Runderlappen
  • 1 kg Ui (grof gesneden)
  • Peper uit de molen
  • 150 gr Boter
  • 2 el Olie
  • 2 Laurierblad
  • 4 Kruidnagels
  • 4 el Azijn
  • 2 el Paprika poeder
  • 2 el Kerrie poeder
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 klein blikje Tomaten pure
  • 50 gr Bloem
  • ½ L water

Bereiding:

Bak de ui met 100 gram boter en de olie, voeg hier gelijk de paprika en kerrie poeder aan toe.

Blijf dit omscheppen tot de uien glazig zijn.

Snij het de runderlappen in kleine blokjes en doe hier de peper en zout door.

Schroei de blokjes vlees dicht.

Doe de ui en het vlees in een grote pan, voeg hier het laurierblad, de kruidnagel, tomaten pure, basterdsuiker en de azijn aan toe.

Roer het aanbaksel los met een ½ l water.

Laat alles aan de kook komen en temper de hitte bron en leg een deksel op de pan.

Laat dit 2 uur stoven tot het zacht is.

Leng de bloem aan met wat stoofvocht en roer dit door de rest van het stoofvocht.

Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Gebruik een thee-ei om de laurier en kruidnagel in te doen.

Voeg er grof gesneden champignons aan toe en bak deze gelijk met de uien.

Voeg er grof gesneden paprika aan toe.

Voeg 1-2 blokjes bouillon of juspoeder er aan het stoofvocht toe.

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022